Sandman második évad
Adaptációk

A Sandman megkapja a második évadát

Hosszú várakozás után ma végre arra a hírre ébredhettünk, hogy a Netflixen tízrészes első évadával bemutatkozó Sandman zöld utat kapott a második évadra is. A Neil Gaiman képregényén alapuló sorozat és vele együtt az álom is folytatódik.

Nem kellene ennek ekkora csodának lennie, hiszen a széria nagyon jó számokat produkált az augusztusi start után. Csak az első héten 69.5 millió óra nézési időt tudhatott magáénak, ami a második héten sikerült megdupláznia (127,5M). De jutott 77.2M a harmadik hétre és 53.8M a negyedikre is. Így igazából az a meglepő, hogy ilyen sokáig tartott zöld utat adni a Sandman második évadának.

Korábban Gaiman úgy nyilatkozott erről, hogy nem elég egy sorozatnak jónak lennie, de a kiválót kell alkotni ahhoz, hogy megússza valami a gyártók kaszáját. A mostani bejelentés kicsit furcsára sikerült, hiszen megjelent egy kiszirvárgott vagy rosszul időzített tweet a DC Comics hivatalos Twitter oldalán, amit azóta természetesen eltávolítottak. De hát tudjuk jól: ami egyszer már járt az Interneten, az sosem tűnik el igazán többé.

A törölt tweet így hangzott: “Az álom folytatódik. [A Sandman] új részekkel tér vissza Neil Gaimen többrészes képregényén alapulva, hogy még több történetet fedezhessünk fel a Végtelenből.”

A Netflixtől nem érkezett további komment az üggyel kapcsolatban, de egészen biztos, nem boldogok, hogy ilyen módon kellett bejelenti a folytatást.

Gaimen viszont nem maradt csendes a hírrel kapcsolatban:

“Hihetetlenül boldog vagyok, hogy a Netflix és a Warner Bros közreműködésével, Allan Heinberg, valamint David Groyer társaságában újabb történeteket kelthetünk életre a Sandmanből. (…) Van pár lenyűgöző történet, ami csak Morpheusra és a társaság több tagjára vár (nem is emlegetve az Endless Family olyan tagjait, akikkel még nem találkozhattunk). Senki sem lesz boldogabb ettől a hírtől, mint a Sandman szereplőgárdája és a rajta dolgozó szakemberek: ők a legnagyobb Sandman rajongók. És most itt az ideje visszatérni a munkához.”

Köszönöm, hogy olvastál!
Kapusi-Farmosi Dóra 


Forrás: Deadline, IGN

Kiemelt kép forrása: IMDB

Ha tetszett a bejegyzés, kövess Facebookon, Youtube-on vagy Instagramon, de felveheted velem a kapcsolatot e-mailben is, a következő címen: info@csakegypercre.hu.


Leave a Reply

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük