henry cavill witcher negyedik évad
Adaptációk

Liam Hemsworth váltja Henry Cavillt a Witcher negyedik évadában

A Netflix egyik kezével ad, a másikkal elvesz: ugyan 2023 nyarán érkezik a Witcher, azaz a Vaják negyedik évada, de nem láthatjuk többet Henry Cavillt ikonikus szerepében, Ríviai Geraltként. A hírt mind a Netflix, mind maga Henry Cavill és Liam Hemsworth is megosztotta.

A színészváltások ritkán szerencsések. Megszokunk egy arcot, egy gesztusrendszert, az extrát, amit képes hozzáadni a megformált karakterhez. Ritkán sikerül nem csalódást keltően egy ilyen csere, főleg, ha egy annyira kedvelt színészről legyen szó, mint Cavill. Aki nem csak kiválóan hozta Geralt karakterét gyakran idézhető mondataival (“Hmmmmm”; “Fuck”), de maga is hatalmas gamer és geek, így töviről-hegyire ismerte a Sapkowski által alkotott Witcher univerzumot.

Cavill teljes mértékben egybeolvadt a karakterrel, hamar belopta magát a rajongók szívébe. Teszem hozzá, tette ezt mindannak ellenére, hogy az első karakterfotók nem mindenkinek nyerték el a tetszését a sorozat promózásakor. Rengeteget adott a sorozathoz és az azt megelőző várakozáshoz, hogy látványosan élvezte Geralt karakterét. Behúzott a sorozatba többek között olyan nézőket is, akik imádták, ahogy összerakja a saját gamer PC-jét, és látványnak sem volt utolsó, mégis azt hiszem, sokan nem bíztak abban, hogy megfelelő lesz a szerepre. Aztán bumm: elsőszámú kedvenccé lépett elő.

Konkrét indokot nem találtam a távozására. Szerepet játszat benne az, hogy visszatér, mint Superman, de azt is el tudom képzelni, hogy nem értett egyet az írói döntésekkel, amik egyre távolabb vitték a sorozatot a könyvektől.

Cavill nyilatkozata:

“Utazásom Ríviai Geraltként tele volt szörnyekkel és kalandokkal, mégis, megérett az idő arra, hogy szögre akasszam a medálomat és kardomat a negyedik évad érkezésével. A fantasztikus Liam Hemsworth veszi fel a Fehér Farkas kabátját. A legnagyobb irodalmi karakterekhez mérhető áhítattal gondolok az időre, amit Geraltként töltöttem és adom át a fáklyát Liamnek. Lelkesen fogom figyelni, ahogy az egyik legizgalmasabb és legárnyaltabb karaktert alakítja majd.

Liam, jó uram, ennek a karakternek elképesztő rétegei vannak, élvezd minden percét, miközben a mélyére ásol és annak is, amit ott mit találsz.”

Hemsworth nyilatkozata:

“Witcher fanként hatalmas öröm eljátszani Ríviai Geralt szerepét. Henry Cavill elképesztő volt Geraltként, megtiszteltetés átvenni tőle a stafétát és felvenni a Fehér Farkas kardját a kaland következő fejezetében.

Henry, évek óta a rajongód vagyok és inspirál, amit ebbe a szeretett karakterbe hoztál. Talán túl nagyok ezek a csizmák számomra, de alig várom, hogy belépjek a Witcher világába.”

Köszönöm, hogy olvastál!
Kapusi-Farmosi Dóra 


Forrás: IGN

Kiemelt kép forrása: IMDB1, IMDB2

Ha tetszett a bejegyzés, kövess Facebookon, Youtube-on vagy Instagramon, de felveheted velem a kapcsolatot e-mailben is, a következő címen: info@csakegypercre.hu.


Leave a Reply

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük