stephen king fairy tale
Adaptációk

Fairy Tale – már el is keltek Stephen King legújabb könyvének filmes jogai

Ha van olyan szerző a világon, akinek töménytelen mennyiségű adaptáció készült a könyveiből, akkor az Stephen King. Legújabb könyvének filmes jogai ennek megfelelően már el is keltek, a Fairy Tale-t a Universal és Paul Greengass veszi kezelésbe.

A Fairy Tale ugyan csak pár hete jelent meg (szeptember 6. ) a filmes jogokért máris megharcoltak a stúdiók. A küzdelemből a Universal került ki győztesen, rendezőként Paul Greengass lett megjelölve, aki leginkább a Jason Bourne filmekről lehet ismerős, de az adaptációban közreműködik majd Greg Goodman is.

A könyv központjában egy másik világba nyíló portált felfedező tizenhét éves fiú áll. Hamarosan kezdetét veszi az izgalmas – és Kinget ismerve -, cseppet sem veszélytelen kaland. A srác azonban nem egyedül indul útnak, egy nagyon furcsa kutya lesz a társa a gyermekevő óriások és kihalt kastélyok különleges világában.

A legutóbbi King adaptáció a Mr. Harrigan’s Phone volt, ami október 5-től nézhető Netflixen.


stephen king fairy tale

Könyv: Stephen King: Fairy Tale
Kiadó: Scribner
Első megjelenés: 2022
Oldalszám: 608
Jellemzők: thriller, fantasy, függőség

Miről is szól a könyv?

Charlie Reade teljesen átlagos középiskolásnak tűnik, remek baseball-ban és fociban, igazi jóravaló diák. Ám Charlie nehéz súlyt cipel a vállán. Édesanyja egy gázolásos balesetben életét vesztette, amikor a fiú tíz éves volt, az apja a gyász elől az alkoholba menekült, de Charlie megtanulta, hogy gondoskodjon magáról és az apjáról. Amikor Charlie betölti a tizenhetet, találkozik Howard Bowditch-csel a nagy kutyával, nagy házban, nagy dombon élő remetével. A hátsó kertben álló fészerből furcsa hangok szűrődnek ki, mintha valamiféle különös teremtmény próbálna szabadulni. Amikor Mr Bowtich meghal, Charliera hagyja a házat, egy rakat aranyat és egy kazettát egy egészen hihetetlen sztoival, valamint olyan felelősséggel, ami bőven sok egy ilyen fiatal srácnak.

Kiderül, hogy a fészer portál egy másik világba, egy olyan világba, ahol nem csak az ott élők és világuk kerül veszélybe, de a miénk is. Ebben a párhuzamos világban, ahol két hold fut versenyt egymással az égen, ahol a hatalmas tornyok szinte átlyukasztják a felhőket, ahol száműzött hercegnők és hercegek szörnyű büntetéseket kell kiálljanak, különös kazamaták is vannak, olyan játékokkal, ahol a férfiak és nők halálra menő küzdelmeket vívnak. És ahol egy varázslatos napóra képes visszaforgatni az idő kerekét.

Köszönöm, hogy olvastál!
Kapusi-Farmosi Dóra 


Forrás: Hollywood Reporter
A képek forrásai: Welt

Ha tetszett a bejegyzés, kövess Facebookon, Youtube-on vagy Instagramon, de felveheted velem a kapcsolatot e-mailben is, a következő címen: info@csakegypercre.hu.


Leave a Reply

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük