Series - House of the Dragon
Adaptációk

Sárkányok háza – máris berendelték a második évadot

Az HBO-nál nem teketóriáztak sokat, kevesebb, mint egy héttel az első rész bemutatása után már be is rendelték a második évadot, ami talán annyira nem is meglepő, ha azt vesszük, hogy a Sárkányok háza (House of the Dragon) volt minden idők legnézettebb sorozatpremierje a csatorna életében, valamint, hogy már a júliusi San Diego Comic Con-on is pedzegették a második évadot.

Milliók szurkoltak világszerte, hogy a Targaryen házra koncentráló széria minimum üsse a Trónok harca színvonalát, hiszen ahogy véget ért a sorozat nagy űr maradt utána a fantasy sorozatok piacán. Nem sok ilyen kaliberű sorozat volt a zsánerben, sőt hivatalos adatok ismerete nélkül is megkockáztatom, hogy azóta se nagyon volt ilyen. Talán a Vaják enyhített valamicskét a hiányon, de valószínűleg nem én voltam az egyedüli, akit bár az első évad még be tudott húzni, a másodikat már el se kezdtem.

A Sárkányok háza azonban jött, látott és győzött: az első rész utáni hangok több, mint biztatóak. A Variety értesülései szerint a premier óta a nézettség körülbelül megduplázódott, már üti a 20 milliót, ami barátok közt is igen jó szám egy rész után. Terjed tehát a jó hír, hogy a Sárkányok háza, több mint nézhető, kiváló vizualitással, kikacsintásokkal, izgalmas cselekménnyel és remek színészekkel zsonglőrködik.

Francesca Orsi, az HBO programigazgatója a következőt nyilatkozta: “Hihetetlenül büszkék vagyunk a sorozaton dolgozó csapatra. A csodálatos színészekre és a teljes gárdára, akik szembenéztek az őrületes kihívással és bőven megugrották az elvárásokat, egy olyan sorozatot készítettek, ami máris megkapta a “kötelezően látni kell” titulust. Hatalmas köszönet jár Georgnak, Ryannek és Miguelnek, akik vezetnek minket ezen az úton. Nem is lehetnénk izgatottabbak a Targaryen ház epikus történetének második évadával kapcsolatban.”

Magam részéről nekem abszolút tetszik az a tendencia, ahogy a fantasztikumot visszahozzák a nézők életébe: előbb jött a Sandman (ami még várat magára a második évad bejelentésével, de remélhetőleg megtörténik), majd a Sárkányok háza, jövő héten pedig (szeptember 1.) nyit A Gyűrűk Ura: A Hatalom Gyűrűi is. Utóbbival kapcsolatban egyelőre szkeptikus vagyok, de egy esélyt mindenképpen kapni fog majd tőlem.

Ha szívesen néznél további képeket a House of the Dragon galériájából, akkor kattints IDE!

Köszönöm, hogy olvastál!
Kapusi-Farmosi Dóra 


Forrás: Variety

Ha tetszett a bejegyzés, kövess Facebookon, Youtube-on vagy Instagramon, de felveheted velem a kapcsolatot e-mailben is, a következő címen: info@csakegypercre.hu.


Leave a Reply

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük