Hogwarts Legacy
Adaptációk

Itt az új előzetes a Hogwarts Legacy játékhoz

A Hogwarts Legacy fantasy RPG-t még 2020-ban jelentették be, de a Harry Potter univerzumban helyet kapó játék – többszöri csúsztatások után – 2023. február 10-én fog csak megjelenni. Nagyon specifikusak a dátumot illetően, maradjunk annyiban, hogy majd nyugtával dícsérjük a napot. Csak jöjjön el. A Gamescom Opening Night Live eseményen azonban kapott egy új, hosszabb előzetest.

Meglepő módon egészen tisztán emlékszem tinédzserkorom Harry Potter játékaira. A csigavonalban mozgatott egérrel varázsolás, és a Roxfort falai közt futkározás egészen különös élményt nyújtott úgy, hogy egy büdös szót se beszéltem még angolul. Időközben eltelt cirka húsz év, és éppolyan izgatottan ültem le megnézni a Hogwarts Legacy új előzetesét, mint ahogy ültem anno a Pentium 4-es előtt és teljes őrületben futkároztam Harryvel.

A Hogwarts Legacy egy 1800-as években játszódó nyílt világú akció RPG. Egy ősi titok birtokában lévő diákot irányítunk majd, a tét pedig nem más, mint maga a varázslóvilág egysége, fennmaradása. A játék hivatalos oldalán kellemes ígéretekbe futhatunk bele, többek között a helyszínek változatossága az, ami nagyno tetszik: felfedezhetjük a varázslóvilágot, bebarangolhatjuk Roxfortot, a Mézesfalást, a Tiltott Rengeteget és a környező területeket is.

A karakterünknek kiválaszthatjuk a nemét, tanulhatunk varázsigéket, készíthetünk bájitalokat, növényeket gondozhatunk, de szerepet kapnak a mágikus lények is utazásaink során. Lesznek itt trollok, sötét varázslók, goblinok és egy, a komplett varázsvilágot fenyegető főgonosz is. Mindez igazán remekül hangzik, és bevallom kicsit szkeptikus vagyok, hogy tudják majd mindezt úgy egybegyúrni, hogy kiváló játékmenetet és atmoszférát kapjunk, azért a Hogwarts Legacy előzetese egy kicsit dobott a hangulatomon.

Az új gameplayben szuper, atmoszférikus zenei aláfestéssel kódorgunk a sötét katakombákban Mardekár Malazár (Salazar Slytherin) után nyomozva. A fáklyák által megvilágított folyosón előkerül az egyik főbenjáró átok is, a Crutio. Találkozunk tehát a sötét mágiával, sőt még zombiharcok is lesznek, amik bevallom, még nem teljesen értem, hogy jönnek majd a képbe és nem is kimondottan tetszik a jelenet, ahol látjuk a velük való csatározás, ugyanakkor a harc látványosra sikerült.

Annyit máris bátran ki merek jelenteni, hogy a képi világát abszolút imádom, kellően sötét lesz, a szinkronhangok is teljesen rendben vannak. A varázslatok és kivédésük tök jól néznek ki ezzel a gömbvédőpajzzsal együtt. A kosztümök is nagyon menők, simán elfogadnék ilyet itthonra is, azt se bánom, hogy nem Hugrabug, hanem a Mardekár zöld ezüstjében csillognak.

Az egyik kedvenc mondatom abszolút ez volt az előzetesben:

The dark arts seem harmless until it’s too late.

A sötét mágia egészen addig ártalmatlannak tűnik, amíg már túl késő.

Bejelentették egy Dark Arts kiegészítő lehetőségét is a Deluxe verzióban, ami az alábbi képen is látható extrákat tartalmazza:

  • thestral hátas
  • sötét varázslatok kozmetikai szett
  • sötét varázslatok harctér
  • ónix hippogriff hátas
  • sötét varázslatok helyőrségi kalap
  • 72 órás korai hozzáférés

További izgalmas képekért és hírekért érdemes követni a Hogwarts Legacy Instagram oldalát.

Köszönöm, hogy olvastál!
Kapusi-Farmosi Dóra 


Forrás: IGN, Hogwarts Legacy

Ha tetszett a bejegyzés, kövess Facebookon, Youtube-on vagy Instagramon, de felveheted velem a kapcsolatot e-mailben is, a következő címen: info@csakegypercre.hu.


Leave a Reply

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük