lies of p
Adaptációk

Lies of P – Pinocchio még sosem volt ilyen badass

Nem gondoltam volna, hogy Carlo Collodi klasszikusát sok-sok év után akció-RPG játékként fogom viszontlátni. A Neowiz által idén májusban belengetett Lies of P 2023-ban érkezik majd, és most megnézhetünk róla egy közel négy perces előzetest. Egy biztos: Pinocchio egészen más, mint ahogy az emlékeinkben él.

A játékvilág híreit sokkal kevésbé követem nyomon, mint amennyire igényem lenne rá, ezért is örültem, amikor belefutottam a Lies of P előzetesébe. Megmutatta, hogy igenis érdemes figyelmet szentelni az újabb és újabb címeknek, mert bőven okozhatnak meglepetéseket. A Lies of P-re példának okáért egyáltalán nem számítottam. Carlo Collodi Pinocchio történetét valószínűleg mindenki ismeri, az életre kelt fabábú és a hozzá apai szeretettel kapcsolódó mester sztorija sokunk szívébe belopta magát. A Lies of P “nem igazi fiúra” építkező játékmenete roppant izgalmasnak ígérkezik.

Az előzetesben feltűnik Gepetto, és hallhatjuk Jimmy Cricket hangját is (aki egyébként nem szerepel az eredeti történetben, csak a Disney változatban), miközben P a megfelelően dinamikus játékmenetben aprítja az ellenségeket. Ez a fajta játékstílus a kedvenceim közé tartozik, és nagyon erősen bízok abban, hogy az irányítás, kameramozgások is rendben lesznek majd. Szívem csücske, amikor a kaland/akció játékokba beépítik az RPG vonalat (role playing game). Különösen jól hangzik, ahogy a Lies of P húzza ezt meg: bizonyos szituációkban dönthetünk arról, hogy hazdunk vagy kitartunk az igazság mellett. Ez a rendszer általában azzal bukik el nálam, ha nincs valós hatása a játék kimenetére, vagy a karakterünk fejlődésére, így duplán keresztbe fonom az ujjaimat, hogy itt ne legyen ezzel probléma.

A Round8 Studio által fejlesztett és Neowiz által kiadott játék megjelenése 2023-ban várható, és egyszerre kerül ki PS5, Xbox Series X és S, valamint PC platformra is. Az én asztali gépemen sajnos biztosan nem fog elfutni, mert brutál gépigénye van a legújabb játékoknak, de ettől függetlenül üdvös, hogy nem feledkeznek meg a PC használókról sem.

Lies of P előzetes

Időközben kaptunk egy 12 perces gameplayt is, nézzétek meg, érdemes! A harcot látva van egy kis Prince of Persia: Warrior Within életérzésem.

Lies of P – 12 perces gameplay

Köszönöm, hogy olvastál!
Kapusi-Farmosi Dóra 


Forrás: IGN

Ha tetszett a bejegyzés, kövess Facebookon, Youtube-on vagy Instagramon, de felveheted velem a kapcsolatot e-mailben is, a következő címen: info@csakegypercre.hu.


Leave a Reply

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük