Paper Girls második évad
Adaptációk

Paper Girls – nem lesz második évad az Amazon Prime-nál

Vannak sorozatok, amelyeknél nincs második sansz. Ebbe a társaságba kerülhet a Paper Girls is, amiből egyetlen évad készült az Amazon Prime-ra, és ez lesz egyben az utolsó is náluk. Abból is látszik, milyen őrületes sorozatdömpinget élünk meg napjainkban, hogy az Újságoslányok hiába teljesített jól, ez ma már nem elég. Kiválónak kell lennie ahhoz, hogy biztosan elkészülhessen a második évad.

Brian K. Vaughan és Cliff Chiang képregényét itthon a Cicero (GABO kiadócsoport) gondozza és jelenleg a harmadik résznél jár a hatból. Az első kötetet olvastam és bár vegyes érzéseim voltak a sztorit illetően, azóta is fel-feldobja az agyam teljesen váratlan pillanatokban, hogy mi lenne, ha folytatnám az olvasását?

Amikor először láttam a sorozat plakátját, majd előzetesét, arra gondoltam, hogy ha szerencsések vagyunk, kaphatunk egy újabb Stranger Things életérzést. Nagyon úgy tűnik, hogy ezzel nem voltam egyedül, ugyanis a Paper Girls fogadtatása jó volt. De ahogy mondtam, a jó nem mindig elég. Az Amazonnak jelen esetben egyáltalán nem volt elég. Hiába állt a nyolc részes első évad után biztatóan az értékelése a Rotten Tomatoes-on (a kritikusok 90%-ot, míg a nézők 88%-ot adtak neki), egy hónappal az évadzárás után úgy döntöttek, nem készül második évad.

Azonban úgy tűnik, még nincs minden veszve. A Paper Girlst ugyanis az Amazon és a Legendary Television-nel együtt gyártotta és van rá esély, hogy az utóbbi megveszi a jogokat és megpróbálja meglovagolni az olyan népszerű, többdimenziós női főszereplőket felvonultató sorozatok hullámát, mint az Euphoria vagy a Sex Lives of College Girls. Bízzunk benne, hogy sikerülni fog nekik!

Brian K. Vaughan: Paper Girls – Újságoslányok 1.

Megérkezett az új és egyedi kalandsorozat első kötete Brian K. Vaughantól, a New York Times eladási listáját vezető SAGA írójától és Cliff Chiangtól, a WONDER WOMAN legendás rajzolójától.

1988 halloweenjét követő reggelen négy tizenkét éves újságkihordó lány felgöngyölíti minden idők legfontosabb sztoriját.
Külvárosi dráma és természetfeletti rejtélyek találkoznak ebben a nosztalgiáról, diákmunkáról, és a gyerekkor utolsó napjairól szóló sikersorozatban.

„A következő amerikai képregényklasszikus. Vaughan szövege, Chiang rajzai – Matt Wilson színeivel és Jared Fletcher betűivel kiegészítve – pazar rejtélyeket tárnak elénk.” – VOX

„A Paper Girls egy csapásra az elolvasandó könyveim listájának élére került.” – The Seattle Review of Books

„A Paper Girls-ben egy kimagasló kreatív csapat elbűvölő rejtélyeket sző.” – A. V. Club

A sorozat megjelent részeit a képekre kattintva vásárolhatjátok meg.

Köszönöm, hogy olvastál!
Kapusi-Farmosi Dóra 


Forrás: IGN, Deadline

Ha tetszett a bejegyzés, kövess Facebookon, Youtube-on vagy Instagramon, de felveheted velem a kapcsolatot e-mailben is, a következő címen: info@csakegypercre.hu.


Leave a Reply

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük