Movei - Énekesmadarak és kígyók balladája
Adaptációk

Énekesmadarak és kígyók balladája – újabb színészek a fedélzeten

Suzanne Collins nagysikerű Éhezők viadala trilógiájához 2020-ban jelent meg az előzménykötet, az Énekesmadarak és kígyók balladája. És bár meglehetősen szkeptikus voltam Coriolanus Snow fiatalkori sztorijával kapcsolatban, végül egészen sikerült meggyőznie arról, hogy helye van a kánonban. Ahogy azt valószínűleg sokan tudjátok, 2023 őszén érkezik a filmfeldolgozás is, Francis Lawrence rendezésében.

A főbb karaktereket játszó színészek neve már ismert egy ideje, most azonban újabb színészek csatlakoztak a szereplőgárdához Peter Dinklage és Viola Davis mellé. A legnagyobb név talán a listán a Tony-díj jelölt, Fionnula Flanagan, aki Snow nagymamáját játsza majd. De itt van még a listán: Isobel Jesper Jones (Mayfair Lipp), Flora Li Thiemann (Livia Carden), Honor Gillies (Barb Azure), Eike Onyambu (Tam Amber), Konstantin Taffet (Clerk Carmine), Burn Gorman (Commander Hoff), Scott Folan (Beanpole), Carl Spencer (Smiley), Michael Greco (Strabo Plinth), Daniela Grubert (Mrs. Plinth).

Az Énekesmadarak és kígyók balladája fülszövege:

A ​becsvágy hajtja.
A küzdelem élteti.
De a hatalomnak megvan az ára.

Annak az aratásnapnak a reggelén járunk, amely a tizedik Éhezők Viadalát előzi meg. A Kapitóliumban a tizennyolc éves Coriolanus Snow élete nagy dobására készülődik, a mentori posztjára a Viadalban. Az egykor nagy hatalmú Snow-házra nehéz idők járnak: a jövőjük azon múlik, hogy Coriolanus képes lesz-e elbűvölőbbnek, ravaszabbnak és taktikusabbnak bizonyulni diáktársainál, és győztest tud-e faragni a saját kiválasztottjából.

Az esélyek azonban ellene szólnak. Azt a megalázó megbízatást kapja ugyanis, hogy a 12. körzet lány kiválasztottját mentorálja, a legaljának a legalját. Sorsuk ezzel végleg összefonódik – Coriolanus minden döntése kedvezményekhez vagy kudarchoz, csillogáshoz vagy csődhöz vezethet. Az arénán belül életre-halálra szóló harc következik, az arénán kívül pedig Coriolanus elkezd együttérezni megpecsételt sorsú kiválasztottjával… és mérlegelnie kell, hogy a szabályok követése-e a fontosabb, vagy a túlélés. Kerül, amibe kerül.

Nézzétek meg a hangulatkeltő teasert!
Suzanne Collins köteteit az Agave Könyek gondozza, és IDE kattintva veheted meg őket.

Köszönöm, hogy olvastál!
Kapusi-Farmosi Dóra 


Forrás: Collider, Deadline

Ha tetszett a bejegyzés, kövess Facebookon, Youtube-on vagy Instagramon, de felveheted velem a kapcsolatot e-mailben is, a következő címen: info@csakegypercre.hu.


Leave a Reply

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük