nyugaton a helyzet változatlan
Adaptációk

Nyugaton a helyzet változatlan – újabb előzetes érkezett

A Nyugaton a helyzet változatlan újabb előzetese abszolút levett a lábamról, pedig mindössze két perc az egész. Legszívesebben most azonnal nézném, de ezzel várnom kell október 28-ig, ekkor debütál majd Netflixen.

Az előzetest nézve azon gondolkoztam, hogy millió és egy háborús film után, lehet-e még vajon újat mutatni. Aztán már nem gondolkoztam semmin, csak arra figyeltem, mi történik a képernyőn: fiatal srácok mosolyogva, majd üvöltve a halálfélelemtől, a pergő német mondatok, és a pusztulás mindenhol. Erőteljes képsorok.

Bízom abban, hogy a készítők nem fordították el a tekintetük a háború borzalmaitól, és brutális valóságában nézhetjük, ahogy a kezdetben még reménykedő német fiatalok rádöbbennek, mivel jár valójában egy háború. Ha pedig mindezt le tudják hozni az egyén tragédiájának szintjére is, akkor rengeteg papírzsepkendőre lesz szükségem a film mellé.

A Nyugaton a helyzet változatlan jelenleg 93%-on áll Rotten Tomatoes-on, mellette pedig több rendkívül pozitív kritikát is kapott. Hinni teljes mértékben nem szoktam a kritikusoknak, mindenesetre biztató, hogy nem húzták le.

A szereplőgárda tagjai közül néhányan: Felix Kammerer, Albrecht Schuch, Aaron Hilmer, Moritz Klaus, Edin Hasanovic, Adrian Grünewald, Thibault De Montalembert, Daniel Brühl, és Devid Striesow.

Újabb előzetes a Nyugaton a helyzet változatlan filmváltozatához

.

Könyv: Erich Maria Remarque: Nyugaton a helyzet változatlan
Eredeti cím: Im Westen nichts Neues
Fordító: Benedek Marcell
Sorozat: Nyugaton a helyzet változatlan 1.
Kiadó: Alexandra
Első megjelenés: 1929
Oldalszám: 208
Jellemzők: igaz történet alapján, I. világháború, történelmi regény

Fülszöveg

Erich ​Maria Remarque 1898-ban született, s a tanárképző padjából került az első világháborúba. Húszéves korában szerelt le. Ő és társai, akikkel egyszerre vonult be, semmi egyebet nem láttak a világból, csak az iskolát és a frontot. A Nyugaton a helyzet változatlan az ő szenvedéseik és kiábrándulásuk története. Hőse, Paul Baumer, csak apró vonásokban különbözik társaitól. A lövészárok élete nagyjából egyforma emberekké gyúrja őket. A front iszonyata mindent kiéget belőlük, egyetlen erényük, egyetlen kincsük marad: a bajtársiasság. Megrázóan igaz, őszinte írás ez a regény. Óriási sikerét kétségtelen értékei mellett annak is köszönhette, hogy megjelenésekor már szükséges volt a belőle harsogó figyelmeztetés: íme, valójában ez a háború, vigyázzatok, nehogy újra belesodorjanak benneteket! Hiszen ekkoriban egy müncheni sörház asztalai mellett már a második világháború sikerére isznak az osztrák káplár hívei. De ami ebben a sodró lendületű regényben a humánum magas hőfokán megfogalmazódik, ma is eleven problémája az emberiségnek, s még sokáig nem veszíti érvényét

Köszönöm, hogy olvastál!
Kapusi-Farmosi Dóra 


Forrás: Collider

Kiemelt kép forrása: IMDB

Ha tetszett a bejegyzés, kövess Facebookon, Youtube-on vagy Instagramon, de felveheted velem a kapcsolatot e-mailben is, a következő címen: info@csakegypercre.hu.


Leave a Reply

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük